Ensenyament, Formació

XXI Jornada de qualitat a l’ensenyament

El passat 9 de novembre es va portar a terme la XXI Jornada de Qualitat a l’ensenyament, que enguany coincidia amb el 25è aniversari del Projecte de qualitat i millora contínua.

En aquesta edició vaig coordinar la taula 18, sobre Realitat virtual, augmentada i metavers en el work-cafè de l’acte.

L’objectiu, tot un repte, era explicar aplicacions pràctiques de la RA, la RV i el metavers a l’aula, possibilitats i recomanacions per a diverses famílies de Formació Professional i altres àmbits educatius. El temps es va fer curt, com passa sovint. Per això, un cop acabada la sessió, vam redactar un resum per als participants de la taula.

Moltes gràcies als companys/es ponents per exposar i compartir les vostres experiències en un temps rècord:

  • Núria Ferré, de l’Institut Comte de Rius, ens va compartir el simulador de RV aplicat a la indústria química Digital Twin Boxes.
  • Laura Pocurull, de l’Escola Congost, ens va explicar experiències de metavers amb Mozilla Hubs i idees per integrar Minecraft a la docència.
  • Jesús Arbués, de l’Institut Vilatzara, ens va exposar recursos com CoSpaces Edu i dinàmiques amb RA a residències geriàtriques i aules hospitalàries.

El meu agraïment també a Xavier Suñé per la coordinació de taules i a l’organització de l’acte per la seva confiança i amabilitat.

Finalment, una forta abraçada a les persones que hi vàreu participar. Desitgem que els materials i les experiències compartides us puguin ser de profit.

Ens retrobarem el 17F a la jornada Aumentame, a Barcelona.

Deja un comentario